Welcome to Nissan Armada Forum, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Register

User Tag List

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Fountain Inn
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    2

    2008 Platinum Armada with cold AC, but NO HOT AIR or Defrost

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    We have been looking for a well kept Armada for the past several months and finally purchased a 2008 Platinum that has been garage kept. It's really nice, but it was a private sale, and we just discovered the defrost and heat will not blow warm or hot air. The previous owner is saying he wasn't aware of the problem, and I am not even going to try to go after him over it. Not worth the trouble or the drama.
    I followed the steps to diagnose the faulty worm gear mechanism in the heater control valve and manually turned the valve 1/4 turn counter clockwise, then another 1/4 turn counter clockwise, and still no heat. All the vents blow air, but only cool air when the AC is off, and Freezing air when the AC is on.
    Both hoses on either side of the heater control valve get equally as hot, so it seems that water is flowing when I manually turn the valve.
    I am looking for advice and DIY instructions. I cannot afford a dealer service visit. Many thanks in advance.

  2. #2
    New Member ArmadaMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Dearborn
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    2
    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    The heater control valve is a common problem among the first gen Titan/Armada.

    According to this video it says to turn it 180 degrees, maybe you aren't turning it enough.


    Another video.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •